Yasuragi Hasseludden Stockholm Sweden rekommenderas av Service +

Yasuragi Hasseludden Stockholm Sweden rekommenderas av Service +

EN GÅNG JAPAN ALLTID JAPAN

 

 

Med Japan i vårt DNA. 1970 köpte LO mark på Hasseludden, och den japanske arkitekten Yoji Kasajima fick uppdraget att rita anläggningen.

Resultatet blev en stor och vidsträckt byggnad som smyger mellan träden och följer terrängen. Under 90-talet minskade behovet av utbildningar och skolan avvecklades. Hasseludden blev en vanlig konferensanläggning. Den dåvarande VDn, Lena Tryggstad, såg att här behövdes nya idéer för att få fart på verksamheten. Endast ett unikt koncept skulle duga! Japanernas livsstil fascinerande Lena och kom att bli en inspirationskälla som lever än idag. De hårt arbetande japanerna hade verktyg för återhämtning genom uråldriga traditioner. Genom åren har personalen på Yasuragi varit på många studieresor till Japan.

 

På den första resan till Japan besökte man en feng shui-mästare som granskade ritningarna och rekommenderade vissa justeringar för att pengarna skulle flöda in. 1997 invigdes det nya konceptet med japanskt bad med inspiration från japanska Ryokan och Onsen. Sedan 2006 ägs och drivs Yasuragi av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Utveckling är viktigt för oss och investeringar görs kontinuerligt för att förädla det unika konceptet Yasuragi.

Tillbaka till blogg